Τετάρτη 30 Μαΐου 2007


Μεταφέρουμε το δελτίο τύπου της ΜΚΟ Ανιμα

"Η πιο μεγάλη απελευθέρωση άγριων πουλιών από το φορέα Ανιμα έγινε την περασμένη Κυριακή σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και το Δασαρχείο Πειραιά. Συμμετείχαμε σε επιχείρηση στο παζάρι του Σχιστού, όπου «παραδοσιακά» κάθε Κυριακή ανθεί το παράνομο εμπόριο ωδικών και άλλων άγριόπουλων. Εκτός από το παράνομο της σύλληψης, κατοχής και πώλησης ειδών άγριας πανίδας, στο συγκεκριμένο μέρος επικρατούν απίστευτα άθλιες συνθήκες για όλα τα ζώα που πωλούνται, άγρια ή κατοικίδια.

Η επιχείρηση ήταν πολύ καλά οργανωμένη, ανεβήκαμε με τζιπ της Θηροφυλακής από το βουνό του Περάματος ώστε να μη δώσουμε την ευκαιρία στους παράνομους πωλητές να μας αντιληφθούν και :

1.Απελευθερώσαμε περισσότερα από 500 πουλιά από τα παρακάτω είδη: Καρδερίνες, Φανέτα, Φλώροι, Σταρίθρες, Κοτσύφια, Σταυρομύτες.

2. Μεταφέραμε στο Σταθμό Α’ Βοηθειών προς περίθαλψη περισσότερα από 50 πουλάκια (Φανέτα, Καρδερίνες,Φλώρους, Γαλαζοπαπαδίτσες, Βουνοπαπαδίτσες καθώς και 6 μωρά Τσομπανάκους.)

3. Κατασχέσαμε δεκάδες καπατσέδες, δίχτυα, ξόβεργες, καθώς και εκατοντάδες παράνομες κασέτες και cd με φωνές πουλιών

Η επιχείρηση θα επαναληφθεί και ελπίζουμε, σε συνδυασμό με μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού, να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση μιας παράνομης δραστηριότητας που συνεχίζει να ανθεί δεκαετίες τώρα, χωρίς να έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα από τη μεριά της πολιτείας για την πάταξή της."

Νομίζω ότι αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: