Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2007

Καταναλωτές που αγαπάτε τα ζώα προσέχετε από που αγοράζετε.


Φαρμακευτικές και χημικές εταιρείες οι περισσότερες από τις οποίες είναι αρκετά επώνυμες, χρησιμοποιούν πειραματόζωα για την παρασκευή καλλυντικών. Μποϊκοτάροντας τα προϊόντα αυτών των εταιρειών μπορούμε να τις εξαναγκάσουμε να σταματήσουν αυτή την άθλια μέθοδο. Ας αγοράζουμε από τις εταιρείες που δε χρησιμοποιούν πειραματόζωα.

Ένα από τα πιο άθλια πειράματα για τη δοκιμή των καλλυντικών ουσιών είναι το περίφημο draize test. Σ' αυτό, για να διαπιστώσουν τη φιλικότητα του υπό παρασκευή καλλυντικού στο δέρμα, ρίχνουν σταγόνες του στα μάτια κουνελιών. Δεκάδες χιλιάδες απ' αυτά πεθαίνουν κάθε χρόνο υποφέροντας ή τυφλώνονται μόνιμα.




9 σχόλια:

maika είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
maika είπε...

πέστα βρε γουφ!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμείς οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουμε την αλαζονική και κυρίαρχη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα και να πάψουμε να τα βλέπουμε σαν τροφή,αντικείμενα,πτωματικά υλικά (πχ συστατικά καλλυντικών) ή δούλους μας και να τα δούμε σαν συντρόφους και συνοδοιπόρους μας στην πορεία μας προς το μέλλον και προς τη βιολογική μας εξέλιξη.
ΑΖΟΡ!

Ανώνυμος είπε...

Ο ηθολόγος Άντονυ Στορ μας λέει ότι
"ο άνθρωπος είναι το πιο βάναυσο,το πιο επιθετικό και εκδικητικό είδος που πέρασε ποτέ πάνω στη γη"
ΑΖΟΡ

Γουφ είπε...

Γειά σου Maika.
Ελπίζω όχι να συνεχίζω να τα λέω μόνος μου αλλά να τα λέμε κάμποσοι μεταξύ μας σ' αυτό το μπλογκ. Καιρό είχε να πατήσει... "πελάτης".

Γουφ είπε...

Καλώς τον Αζόρ!
Ελπίζω ότι είναι ωραία στην Γερμανία.
Ο Στορ μάλλον είχε δίκιο πάντως. Καταφέραμε και εξαφανίσαμε τόσα πολλά είδη σε τόσο λίγα χρόνια που ούτε μετεωρίτης να είχε πέσει στον πλανήτη.
Μας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την ...ανθρωπιά μας!!!

Ανώνυμος είπε...

γεια σου γουφ!
Το Ντύσελντορφ είναι μια όμορφη πόλη και ιδίως η παλιά του πόλη.
Εκεί νομίζεις πως βρίσκεσαι σε μια σελίδα της Ιστορίας.

Πουθενά δεν είδα να κυκλοφορούν ελεύθερα σκύλοι ή γάτες και ούτε και θα δώ όπως με πληροφόρησε η κόρη μου.Σίγουρα όμως θα δω σκίουρους και κουνέλια,γύρω απο πολυκατοικίες , σε δρόμους και σε πάρκα.

Στο παρελθόν της ανθρωπότητας έχουν καταγραφεί μαζικές εξαφανίσεις ειδών απο φυσικά αίτια, αυτή όμως που ζούμε τώρα είναι η μεγαλύτερη και οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε μας.
Πολλά είδη είναι υπο εξαφάνιση. Αν και το είδος μας ήταν υπο εξαφάνιση τότε σίγουρα θ΄ανάσαινε ο πλανήτης!
ΑΖΟΡ

Γουφ είπε...

Δυστυχώς εξαιτίας της αλαζονείας του είδους μας και εξαιτίας του υπερπληθυσμού του, από πολλούς περιβαλλοντολόγους και μη, θεωρούμαστε πλέον είδος προς εξαφάνιση.

Ανώνυμος είπε...

Πότε? όταν θα έχουμε εξαφανίσει όλα τα άλλα είδη? Προς το παρόν,πάντως, αυξανόμεθα και πληθαίνουμε. Ας είναι καλά η Ασιατική Ήπειρος!

Καλή Σαρακοστή!
...μην ξεχαστείς και φας κρέας!