Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2007

Συγχαρητήρια στους βουλευτές κους Ματζαπετάκη Στ. και Σκουλά από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον κο Δραγασάκη από το Συνασπισμό για τις ερωτήσεις τους που αφορούν τους βασανισμούς των ζώων στα τσίρκο αλλά και γενικότερα.
Ελπίζουμε πως και άλλοι βουλευτές θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους ώστε να καταργηθεί αυτή η άθλια εκμετάλλευση των ζώων. Είναι γνωστό πως τα ζώα για να εκτελέσουν τα νούμερα που τους επιβάλουν οι θηριοδαμαστές τους βασανίζονται ανελέητα. Υπάρχουν και σχετικά βίντεο που όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει.
Ακολουθούν οι ερωτήσεις που έκαναν οι βουλευτές:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Θέμα: Βασανισμοί ζώων

Επειδή έχει, και δικαίως, δημιουργηθεί διεθνής εκστρατεία, κατά του βασανισμού και ταλαιπωρίας των ζώων, (πειράματα, χρησιμοποίησή τους από τσίρκο υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης κ.λ.π.),

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ

  1. Πώς αντιμετωπίζεται το θέμα αυτό στη Χώρα μας;
  2. Μήπως πρέπει ν΄απαγορευθεί η λειτουργία τσίρκων, τα οποία παρουσιάζουν έγκλειστα, ταλαιπωρημένα και ενίοτε βασανιζόμενα άγρια ζώα, προς ψυχαγωγία ανύποπτων θεατών και κυρίως παιδιών;

Ημερομηνία 30-1-07

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΤΖΑΠΕΤΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ







ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους Υπουργούς :

-Ανάπτυξης

-Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

- Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών, Δραγασάκης Ιωάννης κατέθεσε αναφορά με την οποία το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων διαμαρτύρεται για την παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία του ιταλικού τσίρκο MUNDIAL σε έκταση της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» στην παραλία του Μοσχάτου και ζητά το άμεσο κλείσιμό του καθώς και την υιοθέτηση της πρότασης για απαγόρευση γενικότερα των τσίρκο και της κακοποίησης των ζώων σ’ αυτά.

Αθήνα 31/1/2007

Ο καταθέτων βουλευτής

Ιωάννης Δραγασάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: