Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2007

Διαμαρτυρία για τά τσίρκο με ζώα

Στα Χανιά το τσίρκο Πράγα δίνει παραστάσεις, μέρος των οποίων και με ζώα. Η άδεια εγκατάστασης του χορηγήθηκε από το Δήμο Χανίων, παρά το ό,τι κατά πάσα πιθανότητα δεν εκπληρεί όλες τις προϋποθέσεις του νόμου.
Τα ζώα από αναφορές που μας έγιναν διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες. Ευτυχώς δεν είναι πολλά σε αριθμό.

"Η μία τίγρης του τσίρκο ήταν τόσο φοβισμένη που δεν που χτύπησε σε κάποιο σύρμα κατά τη διάρκεια που εκτελούσε το νούμερό της. Τα αυτιά της ήταν προς τα πίσω και όταν την πίεσε ο εκπαιδευτής της να ξαναεκτελέσει το νούμερο της έφυγαν τα ούρα. Προφανώς είπαμε όλοι μας πως το ζώο πρέπει να είχε χτυπηθεί πολύ και γι' αυτό φοβόταν τόσο. Το ένα από τα πόνυ που υπήρχαν στο τσίρκο ήταν σε άθλια κατάσταση.
Οι στρουθοκάμηλοι ήταν μέσα στα ούρα σε σημείο τέτοιο που κατά τη διάρκεια της παράστασης
όσοι από τους θεατές βρίσκονταν στα μπροστινά καθίσματα να πιτσιληθούν από αυτά."

Η περιγραφή ανήκει στην κα Αλεξάνδρα, κάτοικο Χανίων.
Επιτέλους αυτό που συμβαίνει με τα τσίρκο πρέπει να σταματήσει. Τα ζώα που πίσω από την παράσταση βασανίζονται και κακοποιούνται βάναυσα προκειμένου να μάθουν να εκτελούν τα νούμερά τους δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν. Κάποιοι πρέπει να αγωνισθούν για τα δικαιώματά τους.
Διαμαρτυρηθείτε. Στείλτε FAX ή επιστολές διαμαρτυρίας στο Δήμο στου οποίου τα διοικητικά όρια έχει εγκατασταθεί τσίρκο με ζώα.
Στείλτε το σχετικό DVD, στο οποίο έχει καταγραφεί με κρυφές κάμερες πως εκπαιδεύονται τα ζώα στα τσίρκο. Η απίστευτη βαρβαρότητα των σκηνών ευαισθητοποιεί ακόμη κι αυτούς που δεν είναι φιλόζωοι. (Όποιος θέλει το σχετικό DVD μπορούμε να του το προμηθεύσουμε αφού μας το ζητήσετε).
Μιλήστε στους γνωστούς σας και ενημερώστε τους για το τι συμβαίνει στα τσίρκο. Πολύς κόσμο δε γνωρίζει.

Αρκετοί Δήμοι έχουν ήδη ευαισθητοποιηθεί. Καλό είναι να καταγράψουμε τους Δήμους αυτούς και να τους ευχαριστήσουμε ή και να τους τιμήσουμε (οι φιλοζωικές και φιλοπεριβαλλοντικές οργανώσεις) με κάποια τιμητικά βραβεία.
Αντιθέτως στους Δήμους που συστηματικά υπονομεύουν τις προσπάθειες του φιλοπεριβαλλοντικού κινήματος μπορούν να δοθούν ειδικά αντιβραβεία.

Είμαστε υπέρ των τσίρκο αλλά κατά των τσίρκο με ζώα.


Το FAX του Δήμου Χανίων είναι το: 2821093300

Δεν υπάρχουν σχόλια: