Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2006

Filozoia ένα φιλοζωικό φόρουμ στο διαδίκτυο

Το blog αυτό στοχεύει στο να αποτελέσει ένα φόρουμ διαλόγου για όλα τα φιλοζωικά ζητήματα. Η συζήτηση θα γίνεται πάνω σε συγκεκριμένα θέματα.
Θεωρούμε αυτονόητο πως θα σεβασθούμε όλοι τους κανόνες που διέπουν ένα διάλογο. Δηλαδή επιτρέπονται οι αντιπαραθέσεις αλλά όχι να βρίζουμε ή να συκοφαντούμε άλλους.
Το φόρουμ αυτό δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στο διάλογο μεταξύ ζωόφιλων, άρα θα γράφονται ελεύθερα οι απόψεις. Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε ως ιδιοκτήτες του blog αλλά δε θα υπάρξει και οποιαδήποτε λογοκρισία παρά μόνο αν στην άποψη εμπεριέχεται ύβρης ή προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λαύριο: Κολλάστήριο αδέσποτων ζώων

Στο Λαύριο, 60 μόλις χιλιόμετρα απο το κέντρο των Αθηνών, και με πληθος
τουριστών απο όλα τα μέρη του κόσμου, η κατάσταση με τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα, είναι τεταρτοκοσμική. Εικόνες ντροπής και αποτροπιασμού. Ζώα άρρωστα απο μεταδοτικά και μη νοσήματα στο τελευταίο στάδιο, ζώα τραυματισμένα με διάχυτη σηψαιμία, ζώα ανάπηρα, ζωντανά κουταβια σε ναϋλον σακούλες μέσα στους κάδους των σκουπιδιών. Και το φοβερότερο, οι , οργανωμένες και μη, δηληριασεις ζώων κάθε ηλικίας, με φόλες. Στο Σούνιο, στο κέντρο και το λιμάνι του Λαυρίου, στα περίχωρα, παντού.
Επιπλέον υπάρχουν οι φήμες για δύο στέκια οργάνωσης κυνομαχιών στη περιοχή.
Οι ένοχοι δεν συλλαμβάνονται ποτέ.

Οι αρμόδιες κατά το νόμο τοπικές αρχές ή αδιαφορούν παντελώς ή καλύπτουν ή επιτελούν τυπικά τις υποχρεώσεις τους .Η νοοτροπία που επικρατεί είναι η συνήθης. Τα αδέσποτα ζώα είναι μεγάλη ενόχληση για όλους τους φιλήσυχους πολίτες και δεν έχουν δικαίωμα ύπαρξης. Δεν ενδιαφέρει κανέναν πως και γιατί δημιουργούνται ή με ποιό τρόπο εξαφανίζονται (φόλα, κρέμασμα, στόχευση με αυτοκίνητο ή πέταγμα στη θάλασσα με πέτρα στο λαιμό). Είναι γενικώς ένα είδος υπο διωγμόν και προς εξαφάνιση.. Δεν πάει να λέει ο νόμος διάφορα περι δκαιωμάτων και προστασίας τους. Ακόμη και αυτοί που γνωρίζουν τον νόμο,ή αδιαφορούν ή διαφωνούν .

Στο περιβάλλον αυτό, οι φιλόζωοι που χρόνια προσπαθούμε απο μόνοι μας να ανακουφίσουμε τα δυστυχισμένα αυτά ζώα , ιδρύσαμε ένα φιλοζωϊκό σωματείο με μοναδικό σκοπό τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την υλοποίηση του νόμου 3170/2003 περι προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Πήραμε συγχαρητήρια, πήραμε πολλές υποσχέσεις (προεκλογικές !!!) αλλά μέχρι σήμερα το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι :
- η τοπική αυτοδιοίκηση να μας αντιμετωπίζει με μια αφάνταστη ελαφρότητα. Υπέγραψε μια σύμβαση με κάποιο τοπικό κτηνίατρο, προεκλογικά (!!!!), δημοσίευσε και διακυρήσσει ότι κάνει στειρώσεις ενώ δεν έχει κάνει καμμία, αρνείται να πληρώσει τον κτηνίατρο για υπηρεσίες έκτακτες και αναγκαίες όπως ευθανασίες σοβαρά τραυματισμένων ζώων και νεογέννητων κουταβιών που περισυνέλεξε το σωματείο απο τους δρόμους του Λαυρίου, ή η εκτομή σπλάχνων ζώου για τοξικολογική έρευνα μετα απο δηλητηρίαση και άλλα πολλά.

- Η Αστυνομικές αρχές εκτελούν το τυπικό καθήκον τους σε κάθε μας καταγγελία, όπως η καταγραφή μηνυσεων ή καταγγελιών σε περιπτώσεις δηλητηριάσεων ή κακοποιήσεων αλλα δεν παραλείπουν να μας τονίζουν ότι τα αδέσποτα ενοχλούν, πρέπει να εκλείψουν και δεν θα πρέπει να τα φροντίζουμε γιατί έτσι « μαζεύονται πολλά».
- Το Λιμεναρχείο ακόμη χειρότερα. Δεν είναι οργανωμένοι να αστυνομεύουν το Λιμάνι σε θέματα αδέσποτων σκυλων. Εγινε σύσταση σε μέλη να μην τα ταϊζουμε για να μη μαζεύονται στο λιμάνι.

Γνωρίζουμε ότι ο νόμος 3170/2003 θεωρήθηκε ένας απο τους καλύτερους ευρωπαϊκούς νόμους γιατί δεν υιοθετεί την ευθανασία και ασυλοποίηση των αδέσποτων ζώων, αλλά επιτρέπει την επανένταξη τους, μετά τη στείρωση και εμβολιασμό/ αποπαρασίτωση, στο πρότερο περιβάλλον και καθιστά υπεύθυνους για τη φροντίδα τους τους Δήμους, τις Κοινότητες και τα ζωοφιλικά σωματεία ή τις τοπικες ζωοφιλικές ομάδες.

Ομως αυτό προυποθέτει
1) την αποδοχή της ύπαρξης των ταλαίπωρων αυτών ζώων απο τους πολίτες αφ΄ενός αλλά απο τις αρχές και τους φορείς της στενώτερης αλλά και της ευρύτερης περιοχής,

και
2) την αποδοχή των ανθρώπων εκείνων που αισθάνονται υποχρέωσή τους να τα φροντίζουν. Απλών πολιτών που σέβονται το δικαίωμα στη ζωή όντων ανυπεράσπιστων και εξαρτημένων πλήρως απο τον άνθρωπο και αισθάνονται την υποχρέωση της φροντίδας για την αξιοπρεπή επιβίωσή τους. Και οι οποίοι, τελικώς, καταντούν αποδέκτες διωγμού «αποδιοπομπαίων τράγων», του στύλ « είσαι ψυχομανιακός , μαζεύεις όλα τα κοπρόσκυλα εδώ και τα ταϊζεις κ.α. ».

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια πάρα πολλοί κάτοικοι αντιδρούν... ωσάν μόλις να έχουν μετοικήσει στην περιοχή ,τουλάχιστον απο το παλάτι του Μπάκινχαμ. Βλέπουν αδέσποτα να κυκλοφορούν ή να ζευγαρώνουν και παθαίνουν κάτι σαν υστερία.

Θα μας συγχωρήσετε για την αγανάκτησή μας και το ύφος μας αλλά όλα , ακόμη και στο Λαύριο, έχουν τα όριά τους. Είναι ντροπή μας να ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Μέσα στα τόσα και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, αυτό δεν είναι ασήμαντο. Αντίθετα, είναι κύριο θέμα πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και υγιειονομικό.Αφορά την ποιότητα ζωής μας σίγουρα. Και δεν λύνεται με τέτοια νοοτροπία και μεθόδους.

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες τα αδέσποτα που φροντίζουν μέλη του Σωματείου μας δέχονται επίθεση με φόλες. Εχουμε μαζέψει 1 νεκρό κουτάβι, 2 νεκρά ενήλικα και στειρωμένα ζώα, 1 ενήλικο ψυχορραγεί μετά 14 ημ. θεραπεία σε κτηνίατρο και 1 ακόμη κουτάβι βρίσκεται υπο κτηνιατρική παρακολούθηση μετα την αρχική αντιμετώπιση της δηλητηρίασης απο μέλος μας. Διενεργήθηκε, μέσω της αστυνομίας τοξικολογικός έλεγχος στο πρώτο κουτάβι και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για καρβαμιδικό εστέρα (φυτοφάρμακο ισχυρότατο). Υπάρχουν και έχουμε υποδείξει στις καταγγελίες μας δύο ύποπτους δράστες. Εχουμε φωτογραφίες, βίντεοσκόπηση και μαρτυρίες.
Απο το Μάϊο 2006 στέλνουμε υπομνήματα ζητώντας τη δραστηριοποίηση των αρμοδίων αρχών και φορέων για την τήρηση των νόμων και των σχετικών διατάξεων και τη λήψη μέτρων (οπως πχ η εφαρμογή του Ν.2538 περι πωλήσεως φυτοφαρμάκων και άλλων δηλητηρίων) για να σταματήσει αυτή η επαίσχυντη μέθοδος δολοφονίας ανυπεράσπιστων ζώων. Ορισμένοι φορείς αντάλλαξαν για την τάξη κάποιες επιστολές τις οποίες και μας κοινοποίησαν. Πέρα απο αυτό τίποτα.

Πιστεύουμε πώς απότερος σκοπός των πρόσφατων δηλητηριάσεων είναι η αποδυνάμωση του Σωματείου μας, η δράση του οποίου έχει γίνει ενοχλητική για πολλούς. Η επίμονη προσπάθειά μας να εφαρμοστεί το πρόγραμμα για την φροντίδα των αδέσποτων, να γίνει αναρρωτήριο ζώων και να συλλαμβάνονται οι υπεύθυνοι για την κακοποίηση ή την εγκατάλειψη ζώων αντιμετωπίζεται με καχυποψία και άρνηση.
Τα τελευταία 3 χρόνια , το Λαύριο αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μια ραγδαία ανάπτυξη, οικονομική και οικιστική: Μεγάλη επέκταση του λιμανιού και των γραμμών που εξυπηρετεί, νέο διεθνές αεροδρόμιο στα Σπάτα, σύνδεση με την Αττική οδό και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Εστιατόρια, μπάρ, τράπεζες και κάθε είδους επιχείρησεις εξυπηρέτησης δημιουργούνται με ταχύτατους ρυθμούς για να υποδεχτούν το πλήθος των διερχόμενων , ντόπιων και αλλοδαπών .

Θα είναι απαράδεκτο, θα είναι ντροπή αν και τότε τα αξιοθέατα της πόλης συμπεριλαμβάνουν εικόνες αδέσποτων σαν τις σημερινές .

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΛΑΥΡΙΟΥ

Γουφ είπε...

Κατ' αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επικοινωνία.
Το πρόβλημα που μου περιγράφεται είναι ιδιαίτερα οξύ αλλά δεν είναι μόνο το Λαύριο δυστυχώς.
Θα πρότεινα να στείλετε αυτή σας την επιστολή σε όλους τους ραδιοφονικούς σταθμούς, στις εφημερίδες και τα περιοδικά τόσο του τοπικού σας τύπου όσο και στον Αθηναϊκό.
Συντάξτε μία επιστολή διαμαρτυρίας, παρόμοια με αυτές που συντάσει η Διεθνής Αμνηστία και στείλτε τη σε όσους περισσότερους μπορείτε, και με το νούμερο του Fax του Δήμου και της Νομαρχίας ώστε να σταλούν ομαδικά fax διαμαρτυρίας.
Αρκετοί θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό, και μάλιστα τόσο στη διασπορά όσο και στη σύνταξη της επιστολής.
Οργανώστε κάτι ακραίο (προσοχή όχι επιθετικό) για να προσελκύσετε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.
Προτείνω τη δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου Κακοποίησης των Ζώων, το οποίο θα μπορεί να καταγράφει, να δέχεται καταγγελίες, να κρατά αρχεία, να συντονίζει αντιδράσεις σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις, να συγκεντρώσει τη νομοθεσία που αφορά τα ζώα και να μοιράζει βραβεία και αντιβραβεία κάθε χρονιά σε δήμους ή φορείς ακόμη και πρόσωπα.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Ζωοφιλικός & Οικολογικός Σύλλογος Αργυρούπολης
Ο 3170 είναι πολύ καλός νόμος αλλά μόνο για μια Ελλάδα που έχει φιλοζωική παιδεία. Στην Αργυρούπολη κατά καιρούς έπεφταν φόλες αλλά επειδή τα μέλη του συλλόγου βγαίναμε και το καταγγέλαμε στο Δήμαρχο και στις τοπικές εφημερίδες, το φαινόμενο έχει παρουσιάσει ύφεση. Μόνο μία ζωοφιλική παιδεία μπορεί να σώσει τους τετράποδους φίλους μας από τα δολοφονικά ένστικτα εκείνων που θεωρούν τα ζώα βρωμιά, αρρώστια και παράσιτα. Και σαν φιλόζωοι οφείλουμε και πρέπει να ενωθούμε για να πατάξουμε αυτά τα τόσα θλιβερά φαινόμενα.

Γουφ είπε...

Ίσως θα σας εκπλήξω ευχάριστα αν σας πω πως τα αναγνωστικά του Δημοτικού περιέχουν αρκετά κείμενα με ζώα και μάλιστα πολύ φιλικά προς αυτά.
Το αναγνωστικό μάλιστα της Ε΄Δημοτικού σχεδόν στο σύνολο των κειμένων του είναι γεμάτο ιστορίες με ζώα! Ελπίζω στο μέλλον τα σημερινά παιδιά και αυριανοί πολίτες να είναι πιο ευαισθητοποιημένα.
Παρεπιπτόντως στην πρόταση με τη φιλοζωική αναφορά που στείλαμε σε όλους τους βουλευτές για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ταλιαδούρος ανταποκρίθηκε θερμά και υποσχέθηκε ότι θα την στηρίξει.
Για τη φιλοζωική εκπαίδευση των σημερινών πολιτών απαιτείται πολύ ισχυρή προσπάθεια και δικτύωση όλων των φιλοζωικών οργανώσεων σε συναινετικά προγράμματα δράσης.

whispering-planet είπε...

Στείλε ένα εμαίλ να σου στείλουμε πρόσκληση.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΕΧΤΕΣ.ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ.ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΑΤΡΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΖΩΩΝ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ.ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΟΥΤΙΑ ΑΠΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ,ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΠΗΓΑ ΛΟΙΠΟΝ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΝΑΥΣΟ,ΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΕΙ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΟΠΩΣ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ "ΜΑΘΟΥΝ" ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΠΕΤΑΞΕ ΕΞΩ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΤΣΙ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΤΟΥ.ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΚΑΙ ΜΩΡΑ....ΔΙΑΒΑΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΩΣ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ.ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΗΝΑ.ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΑΞΩ ΩΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΝΑ ΜΗ ΖΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

gmoikology είπε...

Το πρόβλημα έχει δύο όψεις. Η πρώτη είναι το αδίκημα που ο κτηνίατρος διαπράττει με το να κρατά κάτω από τόσο απαράδεκτες συνθήκες και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τα κουταβάκια. Η δεύτερη είναι πως μία δυναμική παρέμβαση με το κάλεσμα της αστυνομίας ή με την παρέμβαση κάποιου δικηγόρου τα σκυλάκια να θανατωθούν από τον "γιατρό" προκειμένου να απαλλαγεί από το πρόβλημα.
Η συμβουλή δεν είναι εύκολη. Προσωπικά θα επέλεγα τη δεύτερη. Γιατί αν δε κάνει κάποιος κάτι τότε ο εν λόγω κύριος θα το ξανακάνει πολλές φορές στο μέλλον. Αν μάλιστα μπορέσει να συνδυαστεί και το ένα και το άλλο, δηλαδή η απελευθέρωση των κουταβιών αλλά και η ποινική του δίωξη ή έστω μία εισαγγελική παραγγελία που θα του κοινοποιηθεί για το περιστατικό και θα τον τρομάξει τόσο ώστε να μη συνεχίσει και στο μέλλον αυτή την πρακτική.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΗΠΩΣ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΑΥΤΟΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

Φώτης είπε...

Επείγων-Άνεργος φιλόζωος

Γειά σας.Είμαι άνεργος λόγω της οικονομικής κρίσης και η δουλειά μου ήταν τραπεζικός υπάλληλος.Είμαι παντρεμένος και έχω 2 παιδιά.Η γυναίκα μου δεν δουλεύει γιατί ασχολείται με τα οικιακά και προσέχει τα παιδιά.Έχω 2 αξιαγάπητα Six Chow και λόγω της ανεργίας μου δεν μπορώ να τα συντηρήσω και ούτε να τα αποχωρστώ γιατί τα λατρέυω σαν να είναι κι αυτά παιδιά μου.Πραγματικά πίστευα ότι δεν θα φτάσω ποτέ σε αυτή τη θέση κι έχω εξαντλήσει κάθε πιθανότητα και δεν βρίσκω άλλη λύση.Σας εκληπαρώ αν μπορείται να βοηθήσετε και να βάλετε όσα χρήματα μπορείτε στον παρακάτω λογαριασμό : 092/779693-59

Hello.Ι'm unemployed due to economic crisis.My job was banking οficer.I'm married and i have 2 children.My wife doesn't work because it deals with house works and takes care of our childs.I have 2 lovely Six Chow and because my unemploeyment i do not have enough money to take care of them and also i can't leave them because i love them like they are my children.Ι really didn't expect to come in this situation and i have done everything i could to change this but i can't find any solution.I am in need of money and i'll be grateful if you can help me.This is my bank account and if you want to help put as much money as you can : 092/779693-59