Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2006

Η ντροπή του ανθρώπου

Πάνω από 27 δισεκατομμύρια ζώα συμπεριλαμβανομένων και των ψαριών κάθε χρόνο σκοτώνονται μόνο για τη διατροφή των αμερικανών στις ΗΠΑ. Την πληροφορία αυτή τη βρήκα στο veg.gr.
Το δεύτερο κακό σ' αυτό είναι πως πολλά απ' αυτά τα ζώα γεννιούνται, μεγαλώνουν και πεθαίνουν κάτω από απίστευτα άθλιες συνθήκες. Αυτές οι συνθήκες διαβίωσης είναι ντροπή για όλους μας. Μας προσβάλουν ως είδος γενικά.
Πολλά πτηνά περνούν ολόκληρη τη ζωή τους σ' ένα χώρο όχι μεγαλύτερο από αυτόν που καταλαμβάνει ένα τετράδιο. Το στρες που τους δημιουργείται από το συνωστισμό είναι τεράστιο.
Φαντασθείτε τον εαυτό σας κάτω απ' αυτές τις συνθήκες. Να μην μπορείτε να ξεκουρασθείτε από το συνεχή θόρυβο αλλά και να μη μπορείτε να κουνηθείτε για να ξεπιαστείτε. Και αυτό όλη σας τη ζωή.
Αυτή η πρακτική που δεν είναι πλέον βαρβαρότητα αλλά ξεπερνάει τα όρια της απεχθούς ανηθικότητας βαραίνει τον άνθρωπο όσο ελάχιστα άλλα. Το να θελήσουμε να το υποβαθμίσουμε μέσα μας δεν μας απαλλάσει από την αθλιότητά μας. Έχουμε καταφέρει να κάνουμε δισεκατομμύρια όντα να υποφέρουν απίστευτα, ακόμη και τούτη τη στιγμή.

2 σχόλια:

ecoChris είπε...

Αγαπητέ Γουφ

Τώρα ανακάλυψα το σχόλιο σου και έιδα τα 2 εξαιρετικά, διάχυτα από ευαισθησία blogs σου.

Είναι πολύ όμορφο που σιγά σιγά ξεπροβάλλει και αναπτύσσει μια δυναμική αυτή η άλλη- φιλική και ήπια- αντίληψη για τη ζωή.

Και η κίνηση για την Ένωση Χορτοφάγων όπως θα έχεις δει εντάσσεται σ'αυτή τη προσπάθεια.

Και είσαι και εσύ ευπρόσδεκτος αν θέλεις να μας βοηθήσεις με τις ιδέες σου, τα σχόλια σου, τις υποδείξεις σου.

Επίσης σε παρακαλώ να με ενημερώσεις οπωσδήποτε για την ημερίδα για τη βιοηθική.

Γουφ είπε...

Να είσαι σίγουρος πως θα είσαι από τους πρώτους. Εκτιμώ τους ανθρώπους όπου η συνέπεια λόγων και πράξεων πάνε μαζί.
Σ' ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια.